torsdag 24 juli 2014

Grodhavet

ja  så heter den restaurangen jag och Tina var på igår....

Vi hade bestämt möte på Karlbergs station, det är bara en station härifrån Solna där jag är nu, i Joakim och Jessicas lägenhet.  4 minuter tog det med pendeln ... kanske är det nära härifrån även gångvägen ?  nåja  Tina mötte upp vid stationen och vi strosade längs Karlbergskanalen i lagom takt för att njuta av den svenska sommarvärmen.. som ju just nu är extrem och kan jämföras med spansk sommar. 
Det är svårt att förstå att man är i stan, när man går så här längs kanalen, det ligger folk och solar, kopplar av vid varje lite glänta. På sina ställen har man gjort trädäck längs stranden för att man ska kunna sitta ner, ligga och lapa sol, njuta av sommaren, bada osv.... och det här har man verkligen tagit till sig. Det är fullproppat med människor som solar, umgås, paddlar, åker båt eller bara sitter i gräset och njuter av allt det vackra Stockholm har att erbjuda. Finns det en vackrare stad ?  Det är grönt och lummigt, det är vatten och salta bad... och dessutom, en skärgård som är helt underbar .... Stockholm i mitt hjärta..... ja så är det verkligen...

Vi kom fram till Grodhavet och det var ännu en njutning  Vacker miljö God mat och Trevlig personal

Torsk med färsk riven pepparrot, nypotatis och en sås med färska räkor... Det var Dagens   till ett pris av 89 kronor och då ingick salladsbuffé samt kaffe på maten.  Kan det bli bättre   och det var såååå gott!!



Torsk med färsk riven pepparrot och nypotatis




Salladsbuffén

 

 
 






 Man kan också på Grodhavet inta sin lunch på stranden om man så önskar,   och då finns det en speciell meny för det....och naturligtvis som bilden nedan visar en alldeles egen strand där man både kan inta sin lunch eller bara chilla med en drink om man så önskar ....

Stranden på Grodhavet...  man har importerat sin egen sand och fixat till en strandkänsla ...

 
Grodhavet är en oas mitt i stan, som känns som om man är på landet ... En härlig svensk sommar känsla som bara måste upplevas.... Har ni inte varit här innan så är det ett måste vid nästa besök i huvudstaden... Grodhavet har öppet året runt... kanske är inte stranden öppen vintertid men det gör inget, för atmosfären och maten i sig är helt klart värt ett eller flera besök !!
 Här kommer en länk till deras hemsida  Grodhavet


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kattvakt